My Simple Diary ! .: Allah , Save Gaza !

Allah , Save Gaza !

Assalamualaikum.. 
Selamat Malam My Sweet Buddies 
Dah lama tak update blog ni, agak agaknya dah berhabuk teruk ni..
hashhumm ! hee ~ kan dah kata tadi XXD
Owkey, kita masuk topik kita malam ni ek..
amboii..macam nak mengajar budak sekolah lar plak..hoho
Dah dah dah ! Kita cakap benda yang sangat penting ni.
-->> Kat FB, Twitter, Tagged dan macam macam lagi.. Sekarang duk hangat pasal "SAVE GAZA !"
Umat Islam di Palestin amat memerlukan pertolongan.
So, apa yang mampu kita lakukan ialah hanya berdoa agar 
mereka dapat hidup aman damai seperti kita di sini.
Bila mengenangkan nasib mereka di sana, sungguh sedih sekali.
Kanak kanak, orang tua yang tidak berdosa dan tidak terdaya
untuk melawan serangan Israel Laknatullah menjadi mangsa mereka.
Dan tanpa di sedari semua pun ulas dan cakap pasal Palestin walaupun masalah ini sudah lama berlanjutan sejak berkirun kurun dahulu, tetapi baru kini banyak yang sedar.
Alhamdulillah, ini kerana 'share atas share' dan 'update atas update' atas laman sosial. Tetapi ini adalah atas kesedaran dan usaha kita menyampaikan sesuatu yang patut untuk umat Islam kita di Palestine. Maka, teruskan meng'share' dan meng'update' masalah dan penderitaan saudara seIslam kita di sana.
Jom Jom Jom ! Kita Boikot semua produk yang ada kaitan dengan 
ISRAEL LAKNATULLAH !!!

teruskan berdoa.,!!
::hasilnya mula timbul disini....
Allahu Akhbar..!!!
WAJIB BACA -->KEAJAIBAN DI GAZA...
beberapa jam yang lalu
subhanallah..Allah Akhbar......
Keajaiban di peperangan Gaza

Peristiwa 1

Seorang Ketua Mujahid Gaza berkata pada Ustaz Zaik bahawa, ketika satu pertempuran, komander mujahidin menyuruh pejuang tidak menembak kereta kebal Yahudi yang memasuki kawasan mereka. Dengan berbekalkan baki 6 RPG, tiba-tiba senjata ini menembak ke arah kereta kebal tersebut dan
memusnahkan ia. Komander itu menjerit agar tidak menembak dan para pejuang berkata mereka tidak melakukannya. Mereka berkata tiba-tiba senjata mereka berfungsi dan menembak sasaran. Setelah habis adegan aneh itu, para pejuang mendapati baki 6 RPG itu masih tidak digunakan! Dan siapakah
yang menembak tentera laknatullah itu??? Allahu Akhbar!

Peristiwa 2
Temuramah bersama tentera Yahudi laknatullah oleh TV Israel yang cedera mengatakan bahawa mereka melihat pejuang Gaza kesemuanya berpakaian putih sedangakan uniform pejuang Hamas bewarna hijau! Siapakah yang berbaju putih itu???

Peristiwa 3
Tentera Yahudi yang buta setelah serangan berkata mereka tiba-tiba dibaling pasir ke mata mereka dan tidak tahu siapakah yang melakukannya.

Peristiwa 4
Peluru berpandu yang pertama di lancarkan oleh Israel ke Gaza mengenai sasarannya iaitu anggota tentera mereka sendiri! Ia berpatah balik!
Allahu Akhbar!

Peristiwa 5
Pada permulaan perang, roket-roket Hamas yang hendak dilancarkan, tiba-tiba salah satu roket itu meluncur laju ke udara tanpa ada sesiapa yang mengaktifkan ia. Dan roket itu mengenai sasaran di Israel !

Peristiwa 6
Yang paling menakjubkan, seorang ulama Syria telah bermimpi bertemu dengan Rasulullah SAW dan kelihatan baginda sedang mengeluarkan pedang dari sarungnya. Ulama itu berkata, "Wahai Rasulullah, ke mana kamu mahu pergi?", lalu baginda menjawab, "Aku mahu berperang di Gaza !!!".
MasyaAllah, Rasulullah sendiri mahu berperang di Gaza , di manakah kita? Itulah serba sedikit dari kisah takjub yang sempat diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik setelah berada lebih seminggu di Gaza atas misi kemanusiaan. Ia kisah benar yang perlu umat Islam ketahui.
Allahu Akbar!!!

# ALLAH BERSAMA KITA...
DOA JGN PERNAH BERHENTII...SAYA BUKAN ORG MALAYSIA,SAYA BUKAN ORG SYRIA, SAYA BUKAN ORG PALESTIN,.,TAPI SAYA ORG ISLAM..ADA SAUDARAKU DI SANA PERLUKAN AKU DAN KAMU..TOLONG MEREKA...WALAUPUN DENGAN DOA. 

ALLAHUAKHBAR ALLAHUAKHBAR ALLAHUAKHBAR. Titipkan doa untuk GAZA setiap masa.

*COPY AND PASTE










Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

8 Si Comey Comment:

  1. Amin. InsyaAllah umat Islam akan menang... Jom jgn berhenti2 doakan mereka

    ReplyDelete
  2. Sapa Gila Blog Kat Sini ? Nak Tingkatkan Followers Korang Sampai Naik Mendadak ? Jom Join Segmen Baru Ni (!) :)

    http://www.cikfie.com/2012/12/segmen-aku-gila-blog.html

    ReplyDelete

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen